Tel: ++385 (0)21 245 233 Fax: ++385 (0)21 245 235

Bazenska tehnika

KGS d.o.o. bavi se projektiranjem te dobavom i montažom svih elemenata bazenske tehnike potrebnih za vaš bazen. Specijalizirani smo ponajprije za privatne; obiteljske i bazene turističke namjene od 25 do 100m2, ali i za velike bazenske sustave javne namjene.

OSNOVNO O BAZENIMA I BAZENSKOJ TEHNICI:

OSNOVNA PODJELA BAZENA:

bazenskatehnika1

PRELJEVNI BAZENI: voda se iz bazena preljeva preko ruba u kanal, najčešće po čitavom opsegu bazena, a u bazen se vraća preko mlaznica koje su smještene na dnu bazena ili na zidovima bazena pri samom dnu. Filtrirana, dogrijana i kemijski obrađena voda (ako postoji izmjenjivač i dozatori kem. sredstava), struji od dna bazena prema površini i predstavlja najpravilniji i najefikasniji način prostrujavanja vode kroz bazen.

BAZENI SA SKIMMEROM: mlaznice za povrat (ubacivanje) vode u bazen smještene su nasuprot skimmer-a, cca 20-25 cm ispod površine vode (broj skimmer-a i mlaznica i njihov raspored zavisi o dimenzijama i obliku bazena). Na taj način dobivamo efekat rijeke u bazenu s ciljem da se površina bazena "ispere" što prije i efikasnije – primarno prostrujavanje se dešava na površini bazena, u smjeru duže osi bazena.

BAZENSKA TEHNIKA:

Pod pojmom bazenska tehnika podrazumjevamo sve one elemente koji su potrebni kako bismo osigurali odgovarajuću fizičku i kemijsku kvalitetu vode u bazenu te je tako napravili ugodnu samom korisniku istog.

OSNOVNA BAZENSKA OPREMA:

FILTER – ili uređaj za pročišćavanje, je najbitniji element svakog bazena, a služi za održavanje vode čistom. Bez njega bi se voda odmah zamutila.

CRPKA – ili vodena pumpa služi za cirkulaciju vode unutar bazenskog sustava. Obično ima predfilter, a mora biti napravljena da dobro podnosi klor.

CJEVOVOD – je plastični (PVC),  a spaja se lijepljenjem posebnim ljepilom.

VENTILI – također iz PVC-a, a služe za regulaciju toka vode unutar sustava.

NIVOSTATI – služe za regulaciju nivoa vode unutar sustava.

POVRATNE MLAZNICE – preko njih se ubacuje voda u bazen nakon što je obrađena.

ISPUST BAZENA – sifon preko kojeg se bazen prazni.

KOMPENZACIJSKI BAZEN – (samo u preljevnih bazena) – prihvaća vodu koja se istisne iz bazena preko preljevnih rešetki te je preko crpke, nakon što se fizički i kemijski obradi, vraća mlaznicama nazad u bazen.

SKIMMER – (samo u bazenima sa skimmerom) – uređaj koji skuplja veće nečistoće sa površine bazena prije nego li završe na dnu istog.

DODATNA OPREMA:

UREĐAJ ZA AUTOMATSKO DOZIRANJE - sastoji se obično od dvije ili tri dozirne pumpice sa tri spremnika iz kojih na osnovu izmjerenih vrijednosti i postavljenih parametara dozira kemijske elemente ( klor, pH i redox faktor) potrebne za osiguranje uvjetovane kvalitete vode.

AUTOMATSKI 6-PUTNI VENTIL - služi za automatsko postavljanje režima rada bazenskog filtera kao što su: normalni način, čišćenje, pražnjenje, vakuum mlaznica, punjenje...

REFLEKTORI: različitih snaga i boja za postizanje dodatnog vizualnog efekta.

UV FILTER – ultraljubičastim zračenjem ubija i do 99% bakterija u vodi te tako vodu čini još ispravnijom za korištenje i uživanje.

UREĐAJ ZA ELEKTROLIZU - Na temelju jednostavnog i ekološkog procesa, sol se koristi pomoću elektrolize za kontinuiranu difuziju snažnog dezinficijensa (klora), koji otopljen u vodi aktivno štiti od bakterija, algi i drugih mikroorganizama.

Tijekom instalacije uređaja potrebno je dodati 4 kg/m3 soli. Procesom elektrolize, voda prolazi kroz uređaj, te ćelija direktno proizvodi klor, koji se trenutačno pretvara u hipoklorastu kiselinu (HOCl). Hipoklorasta kiselina (HOCl) je aktivni dezinficijens, to je ono što ubija alge i druge štetne organizme u vodi. Njegova učinkovitost je ovisna o uravnoteženim uvjetima u vodi, osobito pravilnom pH faktoru.

UREĐAJI ZA ZAGRIJAVANJE VODE – koriste se kako bi se sezona kupanja još više produžula, a najosnovniji su: bazenske dizalice topline, bazenski izmjenjivači, solarni grijači, razni elektrogrijači i sl.

OSTALA DODATNA OPREMA: bazenske skale, protustrujno plivanje, gejziri, slapovi, set za čišćenje bazena...

 

PROIZVODNA DJELATNOST

Izrada ventilacijskih elemenata

Izrada ventilacijskih elemenata

U suvremeno opremljenoj limarskoj radionici izrađujemo različite elemente za montažu: ventilacijs...

Proizvodnja rekuperatora

Proizvodnja rekuperatora

Tvrtka KGS je krajem 2012. godine završila proces ostvarivanja svih preduvjeta za pokretanje proizvo...

OSTALE DJELATNOSTI

Projektiranje

Projektiranje

Tvrtka KGS d.o.o. ima ovlaštene inženjere za izradu svih vrsta projekata vodovoda i kanalizacije te strojarskih instalacija kao št...

Fotonaponska elektrana

Fotonaponska elektrana

Tvrtka KGS d.o.o., na krovu svoje zgrade, na ima instaliranu fotonaponsku elektranu službenog naziva KGS30.   Osnovne tehni...

OBJEKTI U IZRADI

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information