Tel: ++385 (0)21 245 233 Fax: ++385 (0)21 245 235

Vodovod i kanalizacija

KGS d.o.o. bavi se izvođenjem svih vrsta vodovodnih i kanalizacijskih sustava privatne i javne namjene, od najjednostavnijih sustava kakvi se koriste u privatnim kućama, preko različitih apartmanskih i drugih zgrada pa sve do složenih sustava kakve možemo vidjeti u hotelima ili drugim objektima javne namjene.

 

NEŠTO O VODOVODNIM I KANALIZACIJSKIM SUSTAVIMA;

 VODOVODNI SUSTAVI – koriste se za opskrbu objekata toplom ili hladnom vodom, koja se može koristiti za piće, tuširanje ili pak u sustavima centralnog grijanja.

Danas postoje različiti materijali kojima se izvode cjevovodi vodovodne instalacije sve ovisno o financijskim mogućnostima i željama naručioca radova. KGS koristi sljedeće cijevi za razvod vode:

- PPR ili polipropilenske cijevi, koje se danas najviše koriste, zbog dobrog omjera cijene i kvalitete, a radimo najviše s proizvođačem Aquatherm.

- čelične pocinčane cijevi, danas su istisnute iz kućnih instalacija, a koriste se u manjem obujmu kod vanjskih instalacija vode, te hidrantske mreže.

- bakrene cijevi se koriste zbog svojih dobrih svojstava u sustavima centralnih grijanja te klima sustavima.

- inox cijevi za pitku vodu predstavljaju najdugotrajnije te najsigurnije rješenje, međutim zbog još uvijek visoke cijene nisu toliko zastupljene u Hrvatskoj. KGS radi sa Geberit i Viega proizvođačima.

- pex-alu-pex cijevi se zbog lagane montaže i dobrih svojstava koriste sve više, a najzastupljenije su u instalacijama grijanja i hlađenja. Koristimo također cijevi Geberit i Viega.

- čelične bešavne (ili šavne) cijevi se koriste najviše u razvodima grijanja i hlađenja

- PEHD cijevi  su plastične cijevi velike čvrstoće a koriste se u vanjskim vodovodnim instalacijama gdje zamjenjuju čelične pocinčane cijevi.

 

HIDRANTSKA MREŽA (za gašenje požara) je skup cjevovoda, uređaja i opreme kojima se voda od sigurnog izvora dovodi do štićenih prostora i građevina, a koristi se kada je požar već proširen na veći dio građevine, a električna energija je isključena.

Izvodi se obično iz čeličnih pocinčanih cijevi.

Prema smještaju postoje dva osnovna oblika:

  • Unutarnja hidrantska mreža (za gašenje požara) je hidrantska mreža izvedena u objektu koji se štiti, a završava bubnjem s namotanim cijevima stalnog presjeka i mlaznicom ili vatrogasnom cijevi sa spojnicama i mlaznicom.
  • Vanjska hidrantska mreža (za gašenje požara) je hidrantska mreža izvedena izvan građevine koja se štiti, a završava nadzemnim ili podzemnim hidrantom.

 

KANALIZACIJA - ili odvodna instalacija služi za odvođenje otpadnih voda iz objekta u javni kanalizacijski sustav ili septičku jamu. Obično se izvode platičnim cijevima, koje su vrlo otporne na kiseline i lužine kojima se svakodnevno koristimo, i to:

- polipropilenskim (PP) za kućnu instalaciju. KGS koristi cijevi proizvođača Pipelife te Vargon.

- polivinilkloridskim (PVC) za vanjsku, temeljnu, instalaciju. Također koristimo cijevi proizvođača Pipelife te Vargon.

 

 

 

 

PROIZVODNA DJELATNOST

Izrada ventilacijskih elemenata

Izrada ventilacijskih elemenata

U suvremeno opremljenoj limarskoj radionici izrađujemo različite elemente za montažu: ventilacijs...

Proizvodnja rekuperatora

Proizvodnja rekuperatora

Tvrtka KGS je krajem 2012. godine završila proces ostvarivanja svih preduvjeta za pokretanje proizvo...

OSTALE DJELATNOSTI

Projektiranje

Projektiranje

Tvrtka KGS d.o.o. ima ovlaštene inženjere za izradu svih vrsta projekata vodovoda i kanalizacije te strojarskih instalacija kao št...

Fotonaponska elektrana

Fotonaponska elektrana

Tvrtka KGS d.o.o., na krovu svoje zgrade, na ima instaliranu fotonaponsku elektranu službenog naziva KGS30.   Osnovne tehni...

OBJEKTI U IZRADI

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information