Tel: ++385 (0)21 245 233 Fax: ++385 (0)21 245 235

Vodovod i kanalizacija

KGS d.o.o. bavi se izvođenjem svih vrsta vodovodnih i kanalizacijskih sustava privatne i javne namjene, od najjednostavnijih sustava kakvi se koriste u privatnim kućama, preko različitih apartmanskih i drugih zgrada pa sve do složenih sustava kakve možemo vidjeti u hotelima ili drugim objektima javne namjene.

 

NEŠTO O VODOVODNIM I KANALIZACIJSKIM SUSTAVIMA;

 VODOVODNI SUSTAVI – koriste se za opskrbu objekata toplom ili hladnom vodom, koja se može koristiti za piće, tuširanje ili pak u sustavima centralnog grijanja.

Danas postoje različiti materijali kojima se izvode cjevovodi vodovodne instalacije sve ovisno o financijskim mogućnostima i željama naručioca radova. KGS koristi sljedeće cijevi za razvod vode:

- PPR ili polipropilenske cijevi, koje se danas najviše koriste, zbog dobrog omjera cijene i kvalitete, a radimo najviše s proizvođačem Aquatherm.

- čelične pocinčane cijevi, danas su istisnute iz kućnih instalacija, a koriste se u manjem obujmu kod vanjskih instalacija vode, te hidrantske mreže.

- bakrene cijevi se koriste zbog svojih dobrih svojstava u sustavima centralnih grijanja te klima sustavima.

- inox cijevi za pitku vodu predstavljaju najdugotrajnije te najsigurnije rješenje, međutim zbog još uvijek visoke cijene nisu toliko zastupljene u Hrvatskoj. KGS radi sa Geberit i Viega proizvođačima.

- pex-alu-pex cijevi se zbog lagane montaže i dobrih svojstava koriste sve više, a najzastupljenije su u instalacijama grijanja i hlađenja. Koristimo također cijevi Geberit i Viega.

- čelične bešavne (ili šavne) cijevi se koriste najviše u razvodima grijanja i hlađenja

- PEHD cijevi  su plastične cijevi velike čvrstoće a koriste se u vanjskim vodovodnim instalacijama gdje zamjenjuju čelične pocinčane cijevi.

 

HIDRANTSKA MREŽA (za gašenje požara) je skup cjevovoda, uređaja i opreme kojima se voda od sigurnog izvora dovodi do štićenih prostora i građevina, a koristi se kada je požar već proširen na veći dio građevine, a električna energija je isključena.

Izvodi se obično iz čeličnih pocinčanih cijevi.

Prema smještaju postoje dva osnovna oblika:

  • Unutarnja hidrantska mreža (za gašenje požara) je hidrantska mreža izvedena u objektu koji se štiti, a završava bubnjem s namotanim cijevima stalnog presjeka i mlaznicom ili vatrogasnom cijevi sa spojnicama i mlaznicom.
  • Vanjska hidrantska mreža (za gašenje požara) je hidrantska mreža izvedena izvan građevine koja se štiti, a završava nadzemnim ili podzemnim hidrantom.

 

KANALIZACIJA - ili odvodna instalacija služi za odvođenje otpadnih voda iz objekta u javni kanalizacijski sustav ili septičku jamu. Obično se izvode platičnim cijevima, koje su vrlo otporne na kiseline i lužine kojima se svakodnevno koristimo, i to:

- polipropilenskim (PP) za kućnu instalaciju. KGS koristi cijevi proizvođača Pipelife, Vargon i Alpro Att.

- polivinilkloridskim (PVC) za vanjsku, temeljnu, instalaciju. Također koristimo cijevi proizvođača PipelifeVargon i Alpro Att.

 

 

 

PROIZVODNA DJELATNOST

Izrada ventilacijskih elemenata

Izrada ventilacijskih elemenata

U suvremeno opremljenoj limarskoj radionici izrađujemo različite elemente za montažu: ventilacijs...

OSTALE DJELATNOSTI

Projektiranje

Projektiranje

Tvrtka KGS d.o.o. ima ovlaštene inženjere za izradu svih vrsta projekata vodovoda i kanalizacije te strojarskih instalacija...

Fotonaponska elektrana

Fotonaponska elektrana

Tvrtka KGS d.o.o., na krovu svoje zgrade, ima instaliranu fotonaponsku elektranu službenog naziva KGS30.   Osnovne tehničke...

OBJEKTI U IZRADI